8/11/16

Tot sobre el FESTIVAL DE TERROR DE MOLINS DE REI 2016

Aquest divendres, i fins el proper dia 20 de novembre, tindrà lloc la trenta-cinquena edició del Festival de Cine de Terror de Molins de Rei, un autèntic clàssic dins els festivals de gènere catalans que en els darrers anys ha fet un salt qualitatiu impressionant. De fet, en aquesta edició, es podrà veure el bo i millor del cinema fantàstic realitzat l'últim any, i en aquest cas dir "el bo i millor" no és una manera de parlar, sinó una veritat com un temple.

Un dels segells d'identitat del TerrorMolins és que aposta pel terror independent d'alta volada, pel·lícules d'autors joves que generalment s'escapen dels circuits comercials, propostes originals, potents i intel·ligents, que cal descobrir per adonar-se de l'altíssim nivell de forma en què es troba el cinema fantàstic actual. I és que, a més, aquest any (com s'està veient pel nivell que predomina als festivals d'arreu) el cinema fantàstic ha tingut una collita històrica. 

Dins la programació del Festival de Molins hi trobem algunes de les pel·lícules més impressionants que es van poder veure al recent festival de Sitges, com The Neon Demon, per mi la millor del sempre interessant Nicolas Winding Refn; The Wailing, una història rural coreana que es mou entre el costumisme i l'horror sobrenatural signada pel director de meravelles com The Chaser o Yellow Sea; o les dues grans sorpreses del festival, la iraniana Under the shadow i l'artística i cruel The eyes of my mother, que glaça la sang amb el seu blanc i negre hipnòtic.

Però això no és tot, la sessió inaugural del divendres 11 anirà a càrrec de La Madriguera, l'òpera prima de Kurro González, que va ser seleccionada pel festival d'Austin; i entre les premiers, o sigui, entre les pel·lícules que no s'han projectat encara a cap altre festival català o espanyol, hi trobem films que esperem amb ganes des de fa mesos, com We go on, The Unseen, Cruel Summer, Tear me apart o Darling, de Mickey Keating, pel·lícula que des de Males Herbes recomanem fervorosament.


A banda, i com cada any, hi ha la competició de curtmetratges i les retrospectives, en aquesta edició dedicades a La mosca de David Croneberg (leitmotiv del festival) i a la insuperable The man with de X-ray eyes del gran Roger Corman. I també, com no, la ja llegendària marató de 12 hores, que inclou algunes de les pel·lícules de gènere més "disfrutables" del moment, com són Train to Busan, The Autopsy of Jane Doe The girl with all the gifts entre altres. i que promet ser una autèntica festa amb zombies, rialles, xiscles i tot allò que té el terror consumit amb nocturnitat i bona companyia.


Us deixem amb el tràiler d'aquest 35è Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei. I si teniu dos dits de front, us recomanem que no us perdeu aquesta oportunitat única de veure el millor del terror actual en pantalla gran. Més d'una i més de dues de les pel·lícules projectades es convertiran en films de culte, d'això n'estem segurs, o sigui que no sigueu ganàpies i aneu-hi. 



I si en voleu saber més només heu de clicar aquí:



Ramon Mas


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada