15/11/16

THE UNSEEN (Geoff Redknap, 2016)

Ahir vam passar pel  Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei per veure-hi tres pel·lícules independents que difícilment tornarem a tenir l'oportunitat de visionar en pantalla gran. La proposta que més ens va cridar l'atenció, tant per la solidesa de la realització, com per la seriosa i ben portada barreja entre el cinema fantàstic i el drama familiar més contundent, va ser The Unseen, l'òpera prima del director canadenc Geoff Redknapp. 

The Unseen és la història d'un pare de família que va abandonar els seus i ara malviu sol en un poble de mala mort. L'home amaga un curiós secret, una malaltia hereditària, una mena d'infecció que a mesura que s'escampa va tornant invisible el seu cos. El dia que l'exdona el truca perquè vagi a visitar-los i li doni un cop de mà amb la filla adolescent, la mala sort fa que acabi entrant en contacte amb un petit mafiós local, i que aprofiti el viatge de retrobament familiar per fer una feineta bruta. 

Amb un guió complexe però sense fisures, unes interpretacions notables i una banda sonora molt ben trobada, The Unseen es situa més a prop del drama que del terror, tot i que en cap moment cau en l'ensucrament, sinó que colpeja amb força gràcies a una subtrama de thriller que ho relliga tot a la perfecció. A més, Redknap utilitza el mite de l'home invisible per mostrar-nos, indirectament i de manera gens òbvia, la situació dels individus invisibles de la nostra societat, des dels bojos tancats en psiquiàtrics als pares absents. 

En definitiva, una pel·lícula interessantíssima i original que porta el mite de l'home invisible al segle XXI per desmitificar-lo i introduir-lo dins un context de crisi social, econòmica i personal. 
Resultat d'imatges de The Unseen movie 2016


Extra:
Coses com aquestes són les que fan del festival de Molins un lloc tan especial, silenci que parla el mestre:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada